BIOGRAFIEEN

De Paarden Angels Magic Spirit, BR Fine China, Smart Sparkle Boom en Brennas Miracle Star zijn gestolen!!!!!!!! Zij zijn sinds 3 januari 2012 vermist!!!!!

 

Angels Magic Spirit "Magic"

Magic is een door mij Nederlands gefokt American Quarterhorse merrie van 8 jaar oud. Chex n Go (Topsailwhiz) X Special Angel Dun It X Especialist. Special Angel Dun It was al reeds door mij gefokt en Nederlands Kampioen in de Halter. Chex N Go heeft meerdere titels op zijn naam waaronder Europees Kampioen in de Amateur Reining. Magic is in 2010 6e geworden op het Nederlands Kampioenschap. Op 1 mei dit jaar is zij voor het eerst internationaal geschowd op de FEI CRI te Vorstenbosch. Tevens is zij meegegaan naar de opleiding tot Westerninstructeur te Deurne, ze geniet dan nu ook van haar welverdiende vakantie om daarna te gaan trainen voor het NK in September 2011 in Den Haag. Inmiddels heeft u op de site kunnen lezen dat zij daar zichzelf heeft geshowed. Het was lastig met tegelijkertijd diverse rechtszaken llopend, om voor beide de concentratie en de kracht op te brengen.

Brennas Miracle Star

Brennas Miracle Star "Miracle"

Deze jonge nederlands gefokte solid Paint Horse hengst Brennas Cody X Im a Rainbow Star X Chief Nooner. is sedert november 2009 lid van Crown Quarterhorses. Zijn vader de hengst Brennas Cody is meermalen in Engeland geshowd In nederland is hij niet zo bekend in het showcircuit, maar hij is een afstammeling van Brennas Kid. Miracle is heel veelbelovend, leert makkelijk en snel, is zeer prettig in de omgang, voor mensen en een plezier om mee te werken. Miracle is deze zomer lekker aan het groeien, en loopt in de kudde, in het najaar wordt zijn training weer opgepakt, en mogelijk zal hij zijn debuut maken in 2012.

BR Fine China

BR Fine China "Geeny"

Geeny is een 7 jarige Amerikaans gefokte Quarterhorse merrie, van de Million dollar hengst Smart Starbuck X Smart China Doll X Smart Chicolena. Een illuster ouderpaar dus!. Zij is als 2-jarige naar Belgie verkocht, alwaar zij eigenlijk een beetje in het vergeethoekje is geraakt. Sinds mei 2010 is zij deel van ons team, en heeft eerst de kans gekregen om wat bij te komen, en om moeder te worden van Smart Sparkle Boom. Als "Sparkle" geheel op eigen been staat, gaan wij verder met de training en zal zij in 2012 worden geshowd.

Smart Sparkle Boom

Smart Sparkle Boom "Sparkle"

Sparkle is de jongste telg uit de Crown Quarterhorse familie. geboren op 13 juni 2011, uit Peek a Boom X BR Fine China X Smart Starbuck. De hengst Peek a Boom heeft vele triomfen op zijn naam staan. World Champion 2008 in de NRHA non Pro, zilver op de Wereldruiterspelen voor Belgie op de Wereld Ruiterspelen 2010, en onlangs in Zweden 5e bij de FEI World Reining Finals in de open divsie. Hij staat op de moment 3e op de FEI Wereld Ranglijst. Sparkle is inbetaald in de European Futurity, en startgerechtigd in de Futurities van Italie, Belgie en Duitsland. Met Peek a Boom als vader en Million Dollar hengst Smart Starbuck als Opa, is zij de belofte van de toekomst. Tot die tijd mag Sparkle genieten van een onbelaste jeugd, en fijn opgroeien.

Another Gunner Nite

Another Gunner Nite "Dori"

Dori was voor een klein gedeelte deel van het Crown Quarterhorse Team, Colonel Lone Gun (Gunner) X Miffs Doll is ook zij top of the bill. Als volle zus van Special Gunner Nite, gouden medaille winnaar op de Wereld Ruiterspelen in Kentucky 2010, met Tom Mc Cutcheon aan boord is zij ons paradepaardje voor de 2011 Futurity in Ocklahoma City en de Derbies in Amerika. Als lid van Team Dori heeft Crown Quarterhorses een begin gemaakt met de toekomst in Amerika. Inmiddels heeft zij daadwerkelijk de futurity gelopen, en is nog steeds onze baken en investering in Amerika, inmiddels is Dori in andere handen overgegaan.  Alle goeds voor Dori gewenst.

Zeliha Ayse Thomas

Achter al deze prachtige paarden, staat Zeliha aan het roer. Geboren 13 mei 1964, te Leiden en getogen in Den Haag, is zij in 2002 neergestreken in Zoetermeer, en is de basis van Crown Quarter Horses gevestigd, in het nabijgelegen Leidschendam op stal Groene Meer. Met haar jarenlange ervaring in de Paarden, heeft zij van haar passie nu haar beroep gemaakt. Inmiddels heeft zij in Deurne de studie Western Instructeur afgerond, en is zij begin 2011 toegetreden tot de NRHA proffesionals. Crown Quarter Horses is haar geesteskind dat nu volwassen aan het worden is. Zij showt, fokt, en traint zelf haar paarden, maar geeft inmiddels ook les. Gedreven en enthousiast als ze is, is het een plezier om les van haar te krijgen. Technische kennis op vele vlakken van het paardenhouden is haar enorme rugzak waar zij uit put. Haar ervaringen maken dat ze zeer praktisch is, en oplossingsgericht is. Zij kan u adviseren bij de aan of verkoop van uw paard, evalueren waar u en uw paard geschikt voor zijn, en u begeleiden van recreatief rijden tot wedstrijdnveau.

TOPPERS UIT HET VERLEDEN

Special Angel Dun It

Special Angel Dun It "Angel"

Met Angel, Especialist X HC Jodies Dun It X Jodies Doc Tari is mijn Quarterhorse avontuur als fokker begonnen. Moeder Jodie was mijn eerste Quarterhorse Merrie uit de wereldkampioen Reining 1994 Jodies Doc Tari. Nog niet zo bekend in het Quarterhorse Wereldje bleef ik dicht bij huis en koos voor Especialist een Doc Bar kleinzoon. Angel is succesvol door mij geshowd in de Halter waar ze als 4 maands oud veulen 2e werd op de Futurity in 1999. Als 2 jarige werd zij Nederlands Kampioen in de Halter. Angel is tevens de moeder van Magic. Nadien heeft Angel nog vele talentvolle paarden voortgebracht. Angel bij haar huidige eigenaar als Special bekend heeft in 2012 weer een prachtig veulen ter wereld gebracht met de roepnaam Liberty omdat zij op bevrijdingsdag is geboren.

HC Jodies Dun It

HC Jodies Dun It

Kleindochter van de vermaarde hengst Holywood Dun it en dochter van Jodies Doc Tari. Moeder van Special Angel Dun It. Mijn eerste Quarterhorse merrie. Jodie is door een verwonding nooit geshowd. Zij wordt hedentendage nog steeds ingezet in de fokkerij.

HC Gambler by Tari

HC Gambler by Tari "Gambie"

Gambie is door mij aangekocht als jaarling hengst met name om te showen en als dekhengst. Gambie van Tabasco Tari X Saharas Maiden was als zoon van Europees Kampioen Reining Tabasco een mooie en talentvolle hengst. Onder mijn hand is hij 3e geworden in de Halter op het NQHA NK als jaarling. In zijn latere leven is hij Nederlands Kampioen Cutting geworden. Gambie is eind 2009 geeuthaniseerd na een gevecht waarbij hij dodelijk gewond is geraakt. Maar Gambie heeft ook een erfenis achtergelaten kwam ik onlangs achter. Hij heeft een AQHA  merrieveulen verwekt en ik heb haar gezien, en volgens zegge ook een veulen bij een niet Quarter.  

Scarlet of Hollywood

Scarlet of Hollywood

Scarlet of Hollywood , Tabasco Tari X HC Jodies Dun It X Jodies Doc Tari is mijn tweede fokprduct. Als veulen is zij reeds overgegaan in andere handen. Toch is zij na wat omzwervingen goed terecht gekomen. In 2010 is zij Nederlands Kampioen Senior Reining geworden onder de hand van Kathy Hage.

 

De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd volgens het Nederlands Recht. All rechten voorbehouden.  Kopieren en/of delen van welke inhoud dan ook om het even voor welk doel en op welke plaats dan ook is verboden. zonder vooraafgaande schirftelijke toestemming van CrownQuarterhorses.

The content of this website is copyright protected by the Dutch law. All rights reserved. Copying  and/or sharing of the content on this site on any place or with any purpose is prohibited without previous written  consent of CrownQuarterhorses.